Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liliana Mincă spune că a semnat Candidaţii lui Dan Diaconescu, contract de două milioane de euro dacă pleacă din partid

ro

30 Oct, 2012 05:48 1111 Marime text

Dan Diaconescu îi obligă pe candidaţii partidului său să semneze un "contract" cu clauză de reziliere înainte de a intra în cursa pentru un loc de deputat sau senator. Potrivit reprezentanţilor PPDD "contractul" este un pact comisoriu care spune că parlamentarul ales pe listele partidului nu poate migra la un alt partid. În cazul în care o face trebuie să vireze în contul PPDD suma de 2 milioane de euro.

Potrivit gandul.info, avocatul PPDD spune însă că nu este precedent juridic in acest sens dar că pactul comisoriu este o instituţie legală prevăzută de Noul Cod Civil.

Secretarul general al PPDD, Liviu Robert Neagu a declarat pentru gândul că toţi candidaţii PPDD sunt obligaţi să semneze "contractul" prin care se angajează să plătească partidului 2 milioane de euro în cazul în care migrează la un alt partid.

Liliana Mincă, fost membru PC, UNPR şi proaspăt candidat al PPDD la parlamentare în Botoşani spune că a semnat deja acest pact. "Este o convenţie pentru toţi candidaţii PPDD care este foarte clară. Atunci când ieşi parlamentar din partea PPDD nu poţi să trădezi partidul decât dacă achiţi o sumă prevăzută de partid. Există şi o demisie în alb pentru toţi cei care vor să migreze. Nimeni însă de la PPDD nu va migra. Vă garantez eu. Mie nici prin cap nu îmi trece să plec", a explicat Liliana Mincă. Fosta şefă a Loteriei Române a menţionat că pactul cu partidul l-a semnat în momentul în care dosarul ei de candidat a ajuns la avizare în cadrul conducerii PPDD.

Mai multe detalii pe gandul.info.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii