Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liliana Mincă, fosta şefă a Loteriei Române, şi „tatăl contrabandiştilor”, Nelu Fediuc

ro

30 Apr, 2014 11:37 5679 Marime text
Nelu Fediuc, un controversat poliţist de frontieră din Suceava, este urmărit penal pentru luare de mită, după ce a fost „turnat“ de o contrabandistă pe care o obliga să facă sex cu el
Procurorii de la DNA Suceava au anunţat luni punerea în mişcare a acţiunii penale într-un dosar care vizează 39 de persoane: poliţişti, vameşi şi contrabandişti. Printre cei vizaţi se numără şi Nelu Fediuc, supranumit de suceveni „Tata Fedea“, un controversat ofiţer de poliţie de frontieră din judeţ. Aflat de numeroase ori în vizorul procurorilor şi structurilor de control intern din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Fediuc a scăpat de fiecare dată de acuzaţii şi a reuşit să-şi păstreze funcţiile de conducere. Acum, „Tata Fedea“ este la un pas de trimiterea în judecată, iar prăbuşirea i s-ar putea trage de la o femeie pe care ar fi obligat-o să întreţină relaţii sexuale cu el, pentru a-i permite să introducă ilegal ţigări în ţară, prin Vama Siret. Femeia l-a denunţat la DNA, iar acum ofiţerul şi alţi 38 de suspecţi sunt cercetaţi penal.
Conform declaraţiei de avere, Nelu Fediuc are două apartamente, trei terenuri, două maşini şi o datorie de 20.000 euro. În schimb, Nelu Fediuc a făcut întotdeauna paradă cu averea pe care o are. În 2009, Nelu Fediuc i-a organizat fetei sale, Larisa, o nuntă luxoasă. Naşii de cununie ai fetei lui Fediuc au fost fotbalistul Dorin Goian şi omul de afaceri Vasilică Puşcaşu, cel care în 2012 a fost condamnat la 12 ani de închisoare în Austria pentru jafuri armate la două bănci. După un an, Nelu Fediuc, împreună cu Nelu şi Liliana Mincă (fosta şefă a Loteriei Române) l-au cununat pe Alexandru Recolciuc, un cunoscut interpret de muzică populară. Darul de nuntă a fost un sejur în Caraibe.

Sursa: Adevarul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii