Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liga Militarilor Profesioniști-întâlnire oficială la vârful Ministerului Apărării Naționale. Vezi, pe scurt, ce s-a discutat

ro

16 Jun, 2017 21:31 11527 Marime text
Ieri, Liga Militarilor Profesioniști și Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități au avut o întrevedere cu Nicolae Nasta, secretar de stat și șef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul și informare publică.
 

În cadrul întâlnirii LMP și AMVVD s-au analizat problemele soldaților și gradaților profesioniști dar, și a maiștrilor militari și a subofițerilor.

Discuțiile au vizat îmbunătățirea legii salarizării OUG 99/2017 și problemele salariale ale subofițerilor și maiștrilor militari.


În acest context Liga Militarilor Profesioniști a prezentat un set de propuneri pentru îmbunătățirea calității vieții militarilor profesioniști.

Discuțiile s-au axat pe zece puncte:

– Acordarea Semnului Onorific „In Serviciul Patriei” pentru Corpul SGP
– Proiectul de Lege a Statutului Cadrelor Militare, gradatilor si soldatilor
– Acordarea normei de echipare, similar cadrelor militare
– Plata orelor suplimentare, atat pentru zilele de sambata si duminica, cat si pentru sarbatorile legale, in procent de 100%
– OUG 57 Art. 40
– Modificarea si completarea legii 223/2015 privind pensiile militare de stat
– Egalizarea misiei aferente unei zile de aplicatie (tabara de instructie sau misiune pe teritoriul Romaniei)
– Modificare Art 1 din Hotararea nr 1867/2005 privind stabilirea cuantumului si conditiilor de acordare a compesatiei lunare pentru chirie, cadrelor militare in activitate din MApN, in vederea echivalarii compesatiei de chirie oferita in functie de fiecare garnizoana in parte.
– Accederea gradatilor profesionisti direct in Corpul Subofiterilor
– Modificarea reinoirii contractelor SGP
S-a mai discutat și despre modificarea Legii nr. 81 din 29 aprilie 2016 – pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii