Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lideri din întreaga lume se întâlnesc la Rio Putin, Merkel şi Papa Francisc, la finala Campionatului mondial

ro

11 Jul, 2014 09:04 2032 Marime text
Preşdintele rus Vladimir Putin şi cancelarul german Angela Merkel urmează să se întâlnească duminică, la Rio de Janeiro, unde se va disputa finala Cupei Mondiale, potrivit unui consilier al Kremlinului, transmite Mediafax. Prezenţa lui Vladimir Putin la finala Cupei Mondiale era programată dinainte, preşedintele rus efectuând în perioada 13-16 iulie o vizită în Brazilia, pentru a participa la summitul marilor state emergente din BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud).
 
Potrivit unui comunicat al preşedinţiei germane, cancelarul Angela Merkel şi preşedintele Joachim Gauck urmează, la rândul lor, să se deplaseze în Brazilia pentru a încuraja din tribune selecţionata de fotbal a Germaniei, care va juca finala Cupei Mondiale împotriva Argentinei. Consilierul nu a precizat subiectele care ar putea fi abordate în contextul în care diplomaţia germană este foarte implicată în eforturile de soluţionare a crizei ucrainene.
 
Liderul de la Kremlin urmează să participe la ceremonia de închidere a Cupei Mondiale, în cursul căreia preşedinta Braziliei, Dilma Roussef, va preda ştafeta organizării ediţiei din 2018 omologului său rus.
 
Pe de altă parte, Papa Francisc, Jorge Bergoglio, născut în Argentina şi în vârstă de 77 de ani, este cunoscut ca un suporter de fotbal. El a fost primul papă ales din America Latină. Papa Benedict al XVI-lea, în vârstă de 87 de ani, care s-a retras în februarie anul trecut, este asociat mai mult cu imaginea unui teolog studios care a ajutat la consolidarea doctrinei bisericeşti în ultimii 30 de ani. Joseph Ratzinger s-a născut în oraşul bavarez Marktl, relatează Bloomberg, în pagina electronică, preluat de Mediafax.
"Amândoi vor să câştige echipa mai bună", a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi. Cei doi papi probabil că nu se vor întâlni pentru a urmări meciul la 13 iulie, deşi Papa Francisc "ar putea să îl vadă", a declarat el.
 
Sursa foto: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii