Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:37 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Teoretic George Călinescu a împlinit 23 de ani

ro

26 Apr, 2013 19:02 1083 Marime text
În săptămâna 22- 26 aprilie s-au desfăşurat manifestările dedicate Zilelor Liceului Teoretic G. Călinescu  Constanţa. Concursul regional de literatură română George Călinescu, întâlnirea liceelor bilingve -  limba franceză Dialogues francophones, lansarea de carte a scriitoarei constănţene Cristina Tamaş, „Vacanţele Preşedintelui ”, sesiuni de comunicări ştiinţifice, activităţi de finalizare şi diseminare a proiectelor de anvergură şcolii,concursuri de cultură generală şi karaoke în limba spaniolă şi italiană, vizionări de filme şi întreceri sportive au marcat această săptămână dedicată sărbătoririi a 23 de ani de la înființarea liceului.

Astăzi, între orele 9-11,30 s-a desfăşurat Concursul Județean de limbă şi civilizaţie franceză Le Petit Renard, organizat de profesoarele Marinela Mitrenga şi Janetta Bărăitaru în parteneriat cu Alianţa Franceză Constanţa . Înscris începând din acest an în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene 2013 aprobat de ISJ Constanţa, acesta a antrenat participarea a 120 de copii de gimnaziu din şcolile constănţene, la cele trei secţiuni – Bandă desenată, Cultură şi Civilizaţie franceză şi Creaţie literară în limba franceză. La finalul concursului, toţi elevii participanţi au primit diplome de participare, premii şi menţiuni.

La ora 13, în cadrul proiectului internaţional „Campania Globală pentru Educaţie” , la Centrul de Documentare şi Informare al liceului, s-a desfăşurat reuniunea “Fiecare copil are nevoie de un profesor.Profesori bine pregătiţi pentru toţi copiii”. Evenimentul s-a bucurat de participarea domnului senator Mircea Banias, care a avut un dialog extrem de intersant cu elevii din proiect pe tema educaţiei şi a provocărilor acesteia în societatea contemporană.
La finalul zilei, a avut loc serbarea “Călinescu – la a 23-a aniversare”, în cadrul căreia elevii cei mai talentaţi ai liceului au prezentat momente artistice de teatru, muzică uşoară, dans şi poezie.

“ A fost o săptămână specială, dedicată şcolii noastre, un  prilej deosebit pentru toţi elevii noştri de a marca importanţa de a face parte din marea familie Liceului Teoretic G. Călinescu Constanţa”, ne-a declarat profesor Cristina Zaharia, al Liceului Teoretic G. Călinescu Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii