Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Tehnologic Dragomir Humuruzescu se pregăteşte pentru era digitală

ro

28 Oct, 2013 09:06 1646 Marime text
Ministerul Educaţiei vrea să introducă manuale digitale în şcoli. Pentru a răspunde prompt acestei decizii a Ministerului, elevii şi cadrele didactice de la Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ Medgidia sunt implicaţi într-un nou proiect european din cadrul Programului de Învăţare pe tot parcursul vieţii (LLP) – Leonardo da Vinci.

Proiectul cu titlul „Dezvoltarea competenţelor de utilizare a TIC şi metodelor de învățare online pentru îmbunătățirea calității și a inovării în procesul de formare a elevilor din domeniile electric şi mecanic“ este un proiect de mobilitate VETPRO, realizat în scopul formării profesorilor și maiștrilor instructori care predau discipline tehnologice în domeniul electric și mecanic.

Iniţiatorul proiectului este Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ Medgidia (LTDH), în parteneriat cu organizația gazdă Mobility European Projects Granada, din Spania.

Proiectul se va desfășura pe parcursul anului şcolar 2013-2014 și va cuprinde următoarele etape: informarea și selecția participanților, pregătirea pedagogică, pregătirea lingvistică și culturală a acestora, mobilitatea participanților, monitorizarea şi evaluarea participanților, diseminarea și valorizarea rezultatelor proiectului, realizarea rapoartelor finale ale participanților și ale beneficiarului.

Proiectul propune un stagiu de formare pentru profesorii și maiștrii instructori, în vederea dezvoltării metodelor de învățare online a conținuturilor, dar și a noilor metode pedagogice și practici inovatoare pentru creșterea calității activităților instructiv–educative în domeniul electric și mecanic. Pentru ca elevii să beneficieze de o instruire adaptată standardelor europene, realizată prin folosirea mijloacelor tehnologice moderne, dar și a unor metode eficiente care să îi motiveze pe elevi, este necesar ca profesorii să fie capabili să se adapteze noilor cerințe tehnologice din domeniul electric și mecanic.

Mobilitatea echipei LTDH în Spania, va avea loc în aprilie 2014. Cei șapte participanți, responsabili cu formarea profesională a elevilor din cadrul LTDH Medgidia vor fi selectați în baza unui concurs și vor participa la un stagiu de formare care își propune să conducă la dezvoltarea și perfecționarea competențelor, metodelor și practicilor inovatoare din domeniul formării profesionale.

„Prin creșterea nivelului de informatizare al societății moderne, se impune și acumularea unei cantități mari de informații, dar și formarea de deprinderi și abilități tehnice care să conducă la utilizarea eficientă a acestora în scopul obținerii progresului pentru ca elevii să fie capabili să identifice locuri de muncă în domeniile în care ei se pregătesc“, afirmă coordonatorul proiectului, prof. Prică Georgeta, director adjunct al LTDH.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii