Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceanul Boicea Luigi Constantin a învățat cum să construiscă o bomba artizanală

ro

08 Dec, 2015 20:29 2103 Marime text
 
Tânărul din Craiova acuzat de propagandă jihadistă și-ar fi arătat disponibilitatea de a lupta în zonele controlate de ISIS sau de a deveni martir al Statului Islamic prin sacrificiul său în state din Europa. Procurorii DIICOT spun însă că el a studiat în acest sens modalitatea în care se poate confecționa artizanal o bombă sau se pot achiziționa arme de tip AK.
 
Surse judiciare au declarat pentru agerpres că tânărul chiar ar fi contactat oameni din Siria și s-a oferit să-i cazeze la el acasă!
 
DIICOT arată că tânărul de 17 ani a parcurs în mod accelerat etapele procesului de radicalizare islamistă și a postat în mediul online mesaje de propagandă pentru a atrage adepți de partea ISIS: "După convertirea la islamism, B.L.C și-a schimbat stilul de viață, izolându-se de societate și familie, identificându-se cu Statul Islamic și vorbind permanent în numele acestuia. A început să poarte în public ținută specifică musulmanilor și să se afișeze pe rețelele de socializare cu însemnele Statului Islamic".
 
Mai mult, el s-ar fi interesat de modul în care poate achiziționa arme, model AK, grenade, veste antiglonț.
 
Adolescentul în vârstă de 17 ani a fost ridicat de procurorii DIICOT în această dimineață de la locuința sa din Craiova, fiind dus apoi la sediul central al DIICOT din București, pentru a fi audiat. Cu ocazia percheziției făcute la locuința acestuia, au fost găsite și ridicate documente, materiale de propagandă islamistă și sisteme informatice.
 
Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, suportul tehnic și informativ fiind asigurat de către Serviciul Român de Informații.
 
În ianuarie 2015, tânărul a postat pe un blog un mesaj în care arată că s-a convertit la islamism "după ce a descoperit adevărul", luându-și numele de Omar al-Faruq. Tot pe acel blog, el dezvăluie că a făcut cercetări în legătură cu evenimentele din Siria și că a fost șocat de o înregistrare pe internet cu armata lui Bashar al-Assad.
 
De asemenea, tânărul intenționa să își ia Bacalaureatul și carnetul de conducere, după care să plece să studieze Islamul la Universitatea din Medina, Arabia Saudită. După ce tânărul a fost ridicat de procurori, bunicul acestuia a declarat că băiatul trecuse de doi ani la religia musulmană.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii