Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lemn și autovehicule de aproape 1.200.000 de lei, puse sub sechestru

ro

16 Dec, 2015 12:44 987 Marime text
 
Poliţiştii specializați în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, cu sprijinul inspectorilor silvici, au instituit, ieri, sechestru asigurator, în vederea confiscării speciale a 208 metri cubi de cherestea, 2.133 de metri cubi de lemn rotund şi patru autovehicule, în valoare totală de 1.137.950 de lei.
 
Activităţile s-au desfăşurat într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, tăiere ilegală de arbori, abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată.
 
În aceeași cauză, la data de 17 noiembrie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Argeș au efectuat șase percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice din judeţul Argeş.
 
Persoanele vizate sunt bănuite că, în perioada 2008 - 2012, ar fi tăiat ilegal aproximativ 30.000 de metri cubi de material lemnos, beneficiind de sprijinul mai multor angajaţi din cadrul unor instituții, iar ulterior ar fi transportat, prelucrat şi comercializat importante cantităţi de material lemnos, fără a înregistra în contabilitate toate aceste operaţiuni.
 
Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.
 



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii