Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea Salarizării pentru veniturile din Sănătate va fi modificată din nou! Ce s-a stabilit dupa 11 ore de negocieri

ro

08 May, 2018 21:00 2951 Marime text
"S-a decis modificarea legii salarizării", a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Decizia a fost luată la capătul a aproape 11 ore de negocieri cu sindicaliştii din sănătate, potrivit România TV.

"Aceste modificări vor viza strict modul de acordare a sporurilor", a completat Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii.

Pentru prima dată, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a recunoscut că au existat salariile care au scăzut în urma politicilor guvernului. Aceasta a precizat că în sănătate au existat nu mai puțin de 7.000 de venituri care au scăzut.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a acuzat că astfel de scăderi salariale a avut loc datorită aplicării subiective a legii salarizării și a dat exemplu a două spitale din Arad și Focșani unde un număr mare de angajați au suferit pierderi de venituri.

”Regulamentul sporurilor au fost aplicate în mod subiectiv. Vă dau două exemple: Arad și Focșani. S-a decis modificarea legii salarizării. Nu modificăm procentul de 30%.”, a spus Sorina Pintea, după întâlnirile cu sindicatele din sănătate.

Lia Olguța Vasilescu a precizat cum va fi modificată legea:

”1) Acordarea unei sume compensatorii pentru toții angajații din sistemul sanitar care au înregistrat diminuări de venituri nete față de nivelul lunii februarie 2018. Suma compensatorie va acoperi integral diferența.

2) Păstrarea actualelor limitele prevăzute în Regulamentul de sporuri în vigoare, cu garantarea pragului minim.

3) Crearea posibilității depășirii procentului de 30% prevăzut în Art. 25, alin. 1 și 2, din Legea 153/2017, pentru spitalele mono-specialitate, servicii județene de ambulanță și Serviciul de Ambulanță al Municipiului București-Ilfov, în vederea asigurării nivelului minim al sporurilor prevăzute în actualul Regulament al sporurilor și stabilirea, prin hotărâre de guvern, a sumelor suplimentare necesare, dar numai în cazuri bine fundamentate.

4) Excluderea sporului de gardă din calculul pentru stabilirea plafonului de 30%, prevăzut în Art. 25, alin. 1 și 2, din Legea 153/2017.

5) Reluarea negocierilor la Contractul Colectiv de Muncă.

6) Reformularea modalității de încadrare a directorului de îngrijiri, în sensul revenirii la forma inițială a Legii 153/2017.

7) Echivalarea funcțiilor de moașe și surori medicale cu funcția de asistent medical.

Toate prevederile de mai sus se vor aplica asupra drepturilor salariale care se vor acorda începând cu luna mai 2018.

Ca urmare a acestui Acord, reprezentanții organizațiilor sindicale au consimțit să renunțe la greva generală, programată în data de 11 mai 2018.”, a spus Vasilescu.

Sursă: România TV

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii