Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:24 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea privind identificarea celor care folosesc cartele telefonice preplătite, neconstituţională

ro

16 Sep, 2014 14:34 912 Marime text
Legea privind identificarea utilizatorilor de cartele telefonice prepay a fost declarată neconstituţională în ansamblu de către Curtea Constituţională din România (CCR). Decizia a fost luată de judecătorii constituţionali, cu majoritate de voturi, transmite Mediafax.
 
Curtea Constituţională a luat această decizie întrucât dispoziţiile legii nu au un caracter precis şi previzibil. Judecătorii constituţionali au luat în discuţie, marţi, excepţia ridicată în 9 iulie de Avocatul Poporului, care a atacat Legea privind identificarea utilizatorilor de cartele telefonice prepay pe raţiuni legate, între altele, de ocrotirea vieţii intime şi de faptul că actul normativ nu ar reglementa criteriile obiective de stabilire a duratei stocării datelor cu caracter personal, mai scrie sursa citată.
 
Procurorul şef al DIICOT, Alina Bica, a transmis, luni, Curţii Constituţionale (CC) punctul de vedere al instituţiei referitor la criticile aduse de Avocatul Poporului la adresa Legii privind identificarea utilizatorilor de cartele telefonice prepay, arătând că acestea sunt neîntemeiate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii