Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea pensiilor. Ministrul Muncii - ”Al 13-lea salariu se va lua în calcul la pensie”

ro

02 Mar, 2018 08:05 3332 Marime text
Al treisprezecelea salariu va fi luat în calcul la stabilirea cuantumului pensiei, anunţă ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Invitată la Antena 3, ea a explicat că textul legii pensiilor a fost finalizat şi că acum se fac simulări pe trei modalităţi de calcul, scrie Digi 24.

Lia Olguţa Vasilescu: „Se ia în calcul acordul global, pentru că au fost pensionari care au avut al treisprezecelea salariu. Se vor lua toate componentele salariale pe care le-au avut şi pentru care au contribuit. Va fi făcută o diferenţiere între pensionarii care au un stagiu mai mic de 10 ani faţă de ceilalţi, care au contribuit peste 10 ani. Asta nu înseamnă că cei care au un stagiu sub 10 ani de cotizare vor suferi în vreun fel, în sensul că li se va tăia din pensie”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Rodica 10 Mar, 2018 20:00 La calcularea pensiei nu s-a luat in calcul salariul al XIII-lea si nici prima anuala de 2% din salariu. De asemenea, nu s-a luat in calcul contributia de 2%, 3% sau 5% pe care am platit-o in anumite perioade. Ce este de facut? Cum sa procedam ca sa se ia in calcul si cele de mai sus?