Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Legea nu ne obliga la nimic în legătură cu această situaţie“ Stelian Tănase, prşedintele SRTv, despre situaţia lui Cristian Zgabercea

ro

16 Apr, 2015 21:24 2220 Marime text
 
Presedintele-director general al SRTv, Stelian Tanase, a declarat, joi, pentru Mediafax, ca legea nu prevede luarea unor masuri specifice in acest stadiu al cercetarii DNA in cazul producatorului general al TVR, Cristian Zgabercea, adaugand ca va avea luni o discutie cu acesta, relatează HotNews. DNA a anuntat joi ca producatorul general al TVR, Cristian Zgabercea, a fopst trimis in judecata de DNA pentru complicitate la abuz in serviciu, constituire a unui grup infractional organizat si evaziune fiscala, intr-un nou dosar in care este inculpat presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu. Zgabercea era, la data comiterii faptelor, consilierul presedintelui CJ Constanta. 

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de Directia Nationala Anticoruptie, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata a lui Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, in stare de arest la domiciliu, pentru abuz in serviciu (trei infractiuni, din care doua in forma continuata), constituire a unui grup infractional organizat si conflict de interese (noua infractiuni, din care cinci in forma continuata). De asemenea, au fost trimisi in judecata Cristian Zgabercea, la data respectiva consilier al presedintelui CJ Constanta, acuzat de complicitate la abuz in serviciu, constituire a unui grup infractional organizat si evaziune fiscala, Carmen Florentina Oproiu, pe atunci director al Directiei Coordonare Institutii Subordonate din cadrul CJ Constanta, pentru complicitate la abuz in serviciu si constituire a unui grup infractional organizat, Marcel Brancoveanu Parau, reprezentant al Fundatiei Culturale Thalia la data faptei, pentru complicitate la evaziune fiscala, Fundatia Fantasio, pentru constituire a unui grup infractional organizat si evaziune fiscala, si Fundatia Culturala Thalia, pentru complicitate la evaziune fiscala.

"Legea este destul de limpede in acest stadiu al cercetarii. Nu avem, potrivit Codului muncii, a lua masuri specifice, masurile noastre ca si companie ar interveni in momentul in care ar fi retinut sau arestat. Legea nu ne obliga la nimic in legatura cu aceasta situatie", a declarat presedintele-director general al SRTv, Stelian Tanase, potrivit HotNews.ro.

El a precizat ca un alt aspect al problemei tine de imaginea Societatii Romane de Televiziune. "Este o problema de... in ce masura aceasta situatie, cu domnul Zgabercea fiind producatorul general al TVR, afecteaza imaginea televiziunii. Dansul este plecat, pentru ca avem o intalnire la Bistrita cu toate statiile locale, si luni, cand va veni la Bucuresti, voi avea o discutie cu dansul, la prima ora", a completat Stelian Tanase.
Pe de alta parte, intrebat daca intentioneaza sa-i ceara demisia lui Cristian Zgabercea din functia de producator general al TVR, Stelian Tanase a spus ca "deocamdata nu intentioneaza nimic". "M-am adresat mai multor juristi pentru a-mi clarifica situatia lui, deja unul dintre juristi mi-a dat verdictul pe care vi l-am spus dumneavoastra. In acest stadiu al cercetarii, el fiind inculpat, nici retinut, nici arestat, Codul Muncii nu prevede ca suntem situatia de lua masuri impotriva lui, de a-l concedia, de a-l suspenda. Numai in situatia in care va fi retinut 30 de zile sau arestat", a completat acesta.

De asemenea, Stelian Tanase a precizat ca singura varianta ar fi ca Zgabercea sa demisioneze, completand ca nu este obligat sa o faca. "E liber sa o faca sau sa nu, dar voi avea o discutie cu dansul, luni, la prima ora", a mai spus presedintele-director general SRTv.

In acest context, contactat de Mediafax si intrebat daca isi va demisia din functia de producator general al TVR, Cristian Zgabercea a declarat: "O sa discut cu presedintele televiziunii (Stelian Tanase, n.r.), dupa care voi lua o decizie", potrivit HotNews.ro.

Sursa: HotNews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii