Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea educatiei, ar putea dubla cazarea in caminele studentesti

ro

27 Apr, 2010 18:56 1213 Marime text

Studenţii sunt în continuare nemulţumiţi de articolele din Legea educaţiei. O problemă îngrijorătoare a studenţilor se referă la subvenţiile pentru căminele studenţeşti. „În Legea educaţiei se specifică că subvenţiile caminelor şi cantinelor nu vor mai fi suportate de minister, ci de universităţi, numai dacă vor fi fonduri. Acum, la cămin, un student plăteşte în jur de 100-150 de lei pe lună, dacă universitatea nu va avea bani pentru subvenţii, care sunt de 50%, asta înseamnă că suma plătită la cămin se poate dubla", a declarat pentru cotidianul.ro preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR), Ionuţ Poenaru.
Cât despre veşnica problemă a locurilor din cămine, preşedintele UNSR a spus că a cerut ministerului un plan de investiţii pe 2010, plan de construcţii şi de modernizare a căminelor, dar nu a primit nici un răspuns. „În fiecare an ne confruntăm cu problema locurilor în cămin. şi nu doar că nu sunt locuri, dar multe dintre cămine arată foarte rău şi ar trebui modernizate", ne-a explicat Poenaru.

În cazul în care prevederile studenţilor nu vor fi luate în calcul, aceştia au de gând, la începutul lunii iunie, să declanşeze proteste în toată ţara, cu 50.000 de studenţi, din 13 centre universitare.

Sursa: cotidianul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii