Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea antifumat a generat o „ploaie” de amenzi

ro

18 Apr, 2016 18:53 2828 Marime text
La o lună de la intrarea în vigoare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, denumită și Legea anti-fumat, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) transmite că, în toată țara, au fost aplicate aproape 2.000 de sancțiuni și avertismente celor care au fumat în spațiile interzise.   
 
Aşadar, IGSU a transmis bilanțul primei luni de când a intrat în vigoare Legea anti-fumat. S-au aplicat, la nivel naţional, 1.043 de avertismente şi 795 amenzi, în cuantum de 186.900 lei. Un calcul simplu arată că, în medie, un fumător sancționat a plătit o amendă de 235 de lei, echivalentul a 15 pachete de țigări.
 

Din 17 martie și până în prezent, la nivel național au fost desfăşurate peste 600 de acţiuni preventive, prin intermediul cărora au fost transmise informaţii legate de normele de aplicare a legislaţiei, materiale de informare preventivă, fiind derulate instruiri ale salariaţilor din cadrul diverşilor operatori economici şi prelucrări ale legislaţiei în unităţi de învăţământ.
 
Sesizările cetăţenilor privind faptele prevăzute de Legea nr. 15/2016 se fac către structurile de Poliţie Locală sau către structurile MAI, cu evitarea apelării numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 - linie destinată exclusiv urgenţelor şi situaţiilor care pun în pericol viaţa, integritatea sau bunurile oamenilor.
 
IGSU atenționează, totodată, asupra responsabilităţii persoanelor juridice cu privire la obligaţiile pe care le au pentru punerea în aplicare a prevederilor acestei legi, mai ales a celor referitoare la marcarea spaţiilor publice închise cu indicatoare prin care să se indice „Fumatul interzis” şi folosirea simbolului internaţional, respectiv ţigareta barată de o linie transversală.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii