Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea alegerii primarilor ar putea ajunge la Comisia de Cod electoral

ro

07 Feb, 2016 23:30 1563 Marime text
 
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a arătat că o eventuală propunere de dezbatere de către Comisa de Cod electoral a proiectului de lege al PNL pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin va fi analizată mâine în Biroul permanent al Senatului. El spune însă că legile electorale trebuie discutate la începutul legislaturii, și nu la sfârșit de mandat.
 
"Puteam să discutăm despre reforma sistemului electoral încă o dată deși am făcut-o anul trecut. Dar nu putem să facem această discuție cu patru luni înainte de alegeri. Nu este firesc pentru un Parlament pe final de mandat, cu credibilitatea foarte scăzută, erodată, să ia în discuție cele mai importante legi. Trebuie să așteptăm alegerile, un Parlament cu un mandat proaspăt reînnoit, care vină și să discute aceste lucruri", a spus Tăriceanu.
 
Președintele Senatului consideră că legea electorală "trebuie să pornească de cetățean, și nu de la partide".
 
"PNL face o greșeală pentru că pune accentul pe propria lui identitate și propriul profil. În loc să se gândească la o mai bună reprezentare a a cetățenilor își pune problema cum va fi reprezentat PNL. Eu cred că trebuie să pornim de la cetățean și nu de la partide când mergem către legea electorală", a adăugat Tăriceanu.
 
Senatorul PNL Octavian Motoc a solicitat, marțea aceasta, tuturor partidelor politice introducerea pe ordinea de zi a plenului a inițiativei legislative legate de alegerea primarilor în două tururi scrutin. Tăriceanu a afirmat atunci că probabil se va da curs solicitării PNL adresate Biroului permanent de includere pe ordinea de zi a plenului Senatului a proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii