Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legătura cu dosarul în care este cercetat Radu Mazăre Cine este judecătorul care l-a arestat pe fostul ministru al Internelor Cristian David

ro

22 Jan, 2015 13:03 2667 Marime text
Fostul ministru al Internelor şi Reformei Administrative (în perioada 5 aprilie 2007 - 22 decembrie 2008), Cristian David a fost arestat preventiv, pentru luare de mită. Mandatul a fost emis de judecătorul Marius Dan Foitoş, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României şi poate fi atacat cu contestaţie, la aceeaşi instanţă.
 
Foitoş este judecătorul care l-a avut în atenţie, anul trecut, şi pe Avraham Morgenstern, cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa, şi de Alexandru Mazăre, senator al României, în dosarul campusului social „Henri Coandă“. Mai precis, Marius Dan Foitoş a respins o cerere formulată de Avraham Morgenstern de înlocuire a controlului judiciar.
 
Foitoş a fost numit judecător al Curţii Supreme prin decret prezidenţial, în luna iunie 2013. Judecătorul este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj, promoţia 1995 şi a deţinut, printre altele, şi funcţia de procuror-şef al Biroului de Criminalistică din cadrul Secţiei de Urmărire penală şi criminalistică din Parchetul General al României.
 
Revenind la dosarul fostului ministru al Internelor şi Reformei Administrative, conform Direcţiei Naţională Anticorupţie, „ministrul David Cristian ar fi pretins, în anul 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro, de la un denunţător, prin intermediar, pentru a-şi exercita atribuţiile de îndrumare şi coordonare a activităţii prefecţilor într-o modalitate care să asigure emiterea, de către Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău“.
 
În cauză, procurorii DNA au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii