Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Lecții de viață” Elevii Colegiului Național de Arte „Regina Maria”, în vizită la Penitenciarul Poarta Albă

ro

31 Oct, 2016 18:10 3008 Marime text
Colegiul Național de Arte „Regina Maria” a derulat, sâmbătă, 29 octombrie, între orele 11.00 – 13.00,  la Penitenciarul Poarta Albă o activitate în cadrul proiectului județean „Lecții de viață”, ce se desfășoară în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța. Coordonatorii activității sunt: profesorul  psiholog Stroia Daniela și profesorii Barbu Simona, Motocu Rodica și Rîcă Ioana.
 
Scopul deplasării a fost ca un grup de 42 de elevi din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a să aibă un dialog cu tinerii aflaţi în detenţie pentru a preveni apariția comportamentelor de risc în rândul elevilor. După întâlnirea cu tinerii delincvenți, am găsit oportun să discutăm cu elevii Colegiului despre experința pe care au trăit-o. Impactul activitității a fost unul puternic din punct de vedere emoțional, dar  și cognitiv. Vă prezentăm în continuare cateva din declarațiile acestora, cu mențiunea că toți elevii au dovedit implicare în activitate, empatie cu tinerii aflați în detenție și mult interes.
 
„Mi-am dat seama că viața oricui se poate schimba doar intr-o secundă; o greșeală te poate face să îți pierzi ani buni din viață. Se vedea că traiul în peniteciar i-a schimbat pe tinerii de acolo. Vreau să fiu mai atent la avantajele și dezavantajele hotărârilor viitoare, care mă privesc”, a spus un elev al clasei a XI-a
 
„Am realizat cât de mult contează anturajul, mare parte din acei tineri au fost implicați în diverse fapte sub presiunea microgrupului din care făceau parte. De asemena, contează mult educația primită sau nu în familie. Din cauza unei greșeli, a neatenției sau a lipsei de informație, chiar și un om bun poate săvârși o faptă penală. Mi-a plăcut că in Penitenciar există o școală, o capelă și o curte amenajată pentru plimbare. Și faptul că pot munci să își scadă din pedeapsă este un avantaj”, a mai declarat un alt elev al clasei a XI-a.

„Activitatea desfășurată i-a pus pe elevi față în față cu o alfel de viață, cu situații pe care nu le știau și au vazut că există și o percepție total diferită asupra lumii, altă ierarhie de valori. Erau surprinși, dar a fost benefic pentru ei”, a precizat profesor Rodica Motocu.
 
Pentru viitor, Colegiul Național de Arte „Regina Maria” își propune să continue activițile din proiectul „Lecții de viață”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii