Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lecţia de iubire faţă de animale, predată profesorilor la Bruxelles

ro

25 Oct, 2012 21:47 1432 Marime text
În data de 15 octombrie 2012, la Bruxelles, a avul loc atelierul pentru profesori – Farmland Tool-box, atelier la care a participat inspector pentru proiecte educaționale din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, profesor Claudia Portase, patru reprezentanți ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București și coordonatoarea programului Vier Pfoten în România, alături de reprezentanți ai Comisiei Europene.
Scopul atelierului a fost determinat de promovarea și implementarea proiectului Farmland – Animal Welfare, proiect ce este integrat în Strategia Uniunii Europene privind protecția bunăstării animalelor – 2012-2015.
La această întâlnire au participat: reprezentanți din 10 țări, comisarul european Andrea Gavinelli, șeful Unității privind Bunăstarea Animalelor din cadrul Directoratului General pentru Sănătate și Consumatori al Comisiei Europene. În România proiectul va fi implementat prin Fundația Vier Pfoten România.
Pornind de la Tratatul de la Lisabona, prin care se recunoaște că animalele sunt ființe sensibile, și de la preocuparea cetățenilor europeni pentru bunăstarea animalelor, Comisia Europeană a adoptat o nouă strategie de îmbunătățire a condițiilor animalelor crescute în ferme și în grădini zoologice, dar și a celor folosite pentru diverse experimente în laboratoare. Comisia Europeană se străduiește să se asigure că animalele din ferme sunt ținute și transportate în condiții care nu fac subiectul unor tratamente rele, abuzuri, durere sau suferințe.
Proiectul are ca prioritate formarea unor abilități și deprinderi pentru preșcolari și elevii din învățământul primar, prin formarea cadrelor didactice.
Site-ul oficial al proiectului este: www.farmland-thegame.eu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii