Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Le Monde Klaus Iohannis, star Facebook în Europa

ro

01 Dec, 2014 23:35 1650 Marime text
 
Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale datorită campaniei de pe internet, consideră cotidianul francez Le Monde.

„Klaus Iohannis, primar al Sibiului, bijuterie a regiunii Transilvania situată în centrul României, a câștigat alegerile prezidențiale cu aproape 55% din sufragii”, notează publicația franceză, potrivit B1 TV.

De la victoria sa, Iohannis a devenit un fel de star al Facebook în Europa. În doar o săptămână, a adunat peste 1,2 milioane like-uri pe Facebook depășindu-i astfel pe Angela Merkel, care are 900.000, pe François Hollande, care înregistrează în jur de 500.000, și pe premierul britanic, care abia depășește 400.000 like-uri, relatează B1 TV.

Niciun președinte de după regimul comunist nu a beneficiat de un asemenea val de simpatie. Conform B1 TV, un exemplu al popularității sale în rândul cetățenilor îl reprezintă un meniul al mai multor restaurante în care figurează deja pizza Iohannis, pe bază de salam de Sibiu.

Tot Le Monde amintește, prin comparație, de campania lui Victor Ponta care „a folosit toate resursele într-o campanie clasică care s-a petrecut la televiziune și pe zecile de mii de afișe răspândite în toate colțurile țării. Greșeală'', apreciază Le Monde.



Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii