Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laura Codruța Kovesi vrea eliminarea imunităţii parlamentarilor

ro

08 Apr, 2015 21:01 1743 Marime text
Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat miercuri seara, invitată la Digi24, că este nedrept ca în Camera Deputaților să se aprobe cereri are justiției și în Senat să se respingă, din cauza regulamentului.
 
„Este un  motiv pe care noi l-am transmis CSM, este bine că CCR a tranșat această problemă, ea va trebui să fie respectată și sper că se va redacta în cel mai scurt timp hotărârea. Sigur că ne dă de gândit situația din Senat, dar nu doar nouă, ci și CSM-ului și altor instituții. E cumva nedrept ca pe același tip de cerere în Camera Deputaților un deputat să primească aviz pe o anumite majoritate, iar în Senat să nu se dea aviz. Aceste lucruri trebuie reglementate în regulamentul Senatului. Să sperăm că pe viitor, această decizie va fi respectată. Noi așteptăm hotărârea, așa cum a cerut CCR”, a explicat Kovesi.

Totodată, procurorul-șef anticorupție a afirmat că ar trebui eliminată imunitatea parlamentarilor în fața justiției, având în vedere că inițial, imunitatea a fost gândită strict pentru declarațiile politice.

„Să fie schimbat în sensul să fie eliminat complet, pentru că nu e normal ca un vot al unor politicieni să blocheze justiția, orice cerere de arestare pe care procurorii DNA o fac este supusă controlului judecătoresc și e normal ca aceste decizii să fie luate de judecători independenți, nu în Parlament” ,a spus Kovesi.

Șefa DNA a mai explicat că în cazul unor miniștri sau foști miniștri ancheta procurorilor este blocată și că deciziile se iau de către judecători independenți, nu de politicieni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii