Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laura Codruţa Kovesi la EVZ „Demnitarii corupţi vor deveni de neatins”

ro

13 Dec, 2013 12:08 1090 Marime text
Şefa procurorilor anticorupţie a explicat că dacă vor trece modificările Codului Penal, cei 28 de parlamentari trimişi în judecată sau cercetaţi de DNA vor fi achitaţi. Laura Codruţa Kovesi mai spune că nu este normal să faci o lege doar pentru o anumită categorie profesională.

Procurorul–şef al DNA, Laura- Codruţa Kovesi (40 de ani), susţine că procurorii din subordinea sa nu se lasă intimidaţi de presiunile politicienilor şi îşi vor duce anchetele până la capăt. Ea a comentat, într-un interviu pentru "Evenimentul zilei", modificările făcute de deputaţi la Codul Penal.

EVZ: După tot ce s-a întâmplat în Camera Deputaţilor, cu modificarea Codului Penal, ce simt procurorii DNA?

Laura Codruţa Kovesi: Din punct de vedere al procurorilor DNA, pot să vă spun că ei sunt extrem de hotărâţi, sunt activi, sunt determinaţi să-şi continue anchetele, indiferent de aceste tentative de intimidare, pentru că nu sunt intimidaţi. Nu este prima dată când se întâmplă asta şi sunt convinsă că toţi procurorii din DNA îşi vor duce anchetele până la capăt.
Care este atitudinea lor faţă de aceste schimbări?
Avem două abordări diferite. În primul rând, una care vizează modul în care se modifică legi şi care ne influenţează în mod evident activitatea. A doua, atitudinea care priveşte dosarele. În ceea ce priveşte aceste modificări legislative, repet, nu este prima încercare prin care trecem. Din păcate este prima dată când s-a reuşit să se voteze o astfel de modificare ce va influenţa în mod direct activitatea DNA.
Sursa: EVZ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii