Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Zilele Oraşului Techirghiol UDTTMR promovează cultura şi tradiţiile tătarilor din Dobrogea

ro

23 Aug, 2012 20:53 1279 Marime text

Filiala Techirghiol a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România organizează, în cadrul manifestărilor prilejuite de „Zilele Oraşului Techirghiol”, o serie de manifestări dedicate promovării tradiţiilor şi culturii tătarilor din Dobrogea.

 

Sâmbătă, 25 august, Ansamblul „Can-su” al UDTTMR Techirghiol va participa la defilarea care va începe la ora 19.30, după care va evolua în cadrul spectacolului de dansuri tradiţionale ale comunităţilor etnice. Seria manifestărilor va continua duminică, 26 august, cu un concurs de artă culinară, la care vor participa reprezentante de la mai multe filiale ale UDTTMR, şi cu momentul artistic „Obiceiuri de logodnă la tătari”, interpretare din opera lui Negip Hagi Fazîl, în regia scriitoarei Ghiuner Acmola. 

 

De asemenea, va mai avea loc un moment folcloric, prilej pentru spectatori să descopere frumuseţea muzicii tătăreşti.

 

În ceea ce priveşte tradiţia culinară, spectatorii pot admira gospodinele tătăroaice care vor prepara, pe parcursul manifestărilor, vestitul şuberek.

 

Preparatele care vor face obiectul concursului de artă culinară vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii cu vânzare. Juriul care va evalua preparatele va fi format din primarul Adrian Stan, preşedintele UDTTMR Gelil Eserghep, Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa Füsun Aramaz şi preşedintele UDTTMR Techirghiol Duagi Nayil.

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii