Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz unic! Un ministru al Justiţiei va fi și procuror general!

ro

03 Mar, 2016 20:59 1392 Marime text
Ministrul Justiției al Poloniei va cumula această funcție cu cea de procuror general, odată cu intrarea în vigoare, de mâine, a unei noi reforme controversate a guvernului conservator al partidului Dreptate și Justiție (PiS). Potrivit experților, citaţi astăzi de AFP, este vorba de un caz unic în Europa, în timp ce opoziția poloneză denunță subordonarea Parchetului unui decident politic.
 

"Abandonăm modelul ratat introdus de coaliția PO-PSL (forțele de centru aflate la putere până în octombrie anul trecut) în funcționarea Parchetului, în avantajul unor soluții care vor garanta mai bine și mai eficient securitatea polonezilor", a explicat prim-ministrul Beata Maria Szydlo (foto) în timpul unei conferințe.

 
Intervievat de AFP, un profesor de drept de la Universitatea din Paris, Didier Rebut, a dezvăluit că, din câte cunoaște, o asemenea configurație a justiției este "unică în Europa". În Franța, magistrații Parchetului țin de ministrul Justiției, însă acesta din urmă "nu poate acționa în dosare individuale", iar proiectele de "atașare a Parchetului de Ministerul de Justiție au fost întotdeauna respinse", după cum spune Szydlo.


Sursa foto: newsweek.pl
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii