Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre a ieşit de la instanţă "Nu voi mai candida la Primăria Constanța " (video)

ro

17 Mar, 2015 22:16 3204 Marime text

Radu Mazăre a ieşit de la instanţă: „Eu am vorbit mult. Avocaţii au vorbit mult şi am prezentat nişte documente. La un moment dat m-a bufnit râsul. Un avocat a spus că e cea mai originală metodă de a primi şpagă. E o modalitate nouă, şpagă impozitată”

„Am încercat să fie o solidaritate. Oamenii la greu se adună. Nu e adevărat că am primit ultimul loc din Arest. Azi noapte în camera în care eram cinci au mai venit încă trei. Nu am stat într-o celulă renovată.Nu am stat în celulă cu Horia Georgescu. Și dacă stăteam, nu se întâmpla nimic. Și cei din perioada comunistă, când i-au arestat pe toți, s-au iertat între ei.", a declarat edilul-şef la ieşirea din sala de judecată.

Întrebat de un jurnalist dacă va mai candida la Primăria Constanţa, Radu Mazăre a declarat: "Categoric NU voi mai candida la Primăria Constanța!”.

Radu Mazăre aşteaptă decizia instanţei la cererea procurorilor de arestare preventivă în dosarul în care este acuzat că a primit mită 9 milioane de euro. Ordonanţa de reţinere a expirat.

Într-un comunicat DNA remis redacției după reținerea lui Radu Mazăre se arată că “Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe 24 de ore a primarului Radu Mazăre, pentru luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi conflict de interese (două infracţiuni)”. De asemenea, procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv în altă cauza, cu privire la săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Potrivit anchetatorilor, „în perioada 2006 - 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat şi primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri în Constanţa. Sumele de bani au fost transferate sub formă unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţii respective cu o firma controlată de Mazăre, atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky, potrivit procurorilor. Mazăre mai este acuzat că, în perioada 2008 - 2014, tot cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială, peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului”.

Video B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • elena v 18 Mar, 2015 13:59 fagadau primar