Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:09 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Tribunalul București Oprescu a solicitat înlocuirea arestării preventive

ro

24 Sep, 2015 09:55 511 Marime text
Tribunalul București judecă, astăzi, cererea formulată de primarul suspendat al Capitalei Sorin Oprescu de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o măsură mai ușoară. Oprescu se află în prezent în arest preventiv de la începutul acestei luni. El este acuzat de procurorii anticorupție de luare de mită.
Potrivit DNA, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.
"Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% și 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului municipiului București, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu funcții de conducere din cadrul a două instituții publice din subordinea primarului municipiului București, facilitau câștigarea contractului, vorbeau cu angajații din subordine să accepte documentația de atribuire, precum și să aprobe și dispună efectuarea plății facturilor emise de firmele respective, foarte repede față de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcții de conducere în aparatul primarului municipiului București, precum și pentru primar", arată DNA.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii