Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La trei ani un copil de origine română este desemnat cel mai inteligent de pe planetă

ro

03 Dec, 2015 22:42 1232 Marime text
 
IQ-ul unui om cu inteligenţă medie se ridică de obicei la 110 puncte. Un scor de peste 140 anunţă un om genial. România se poate mândri la acest capitol cu unul dintre cei mai promiţători copii ai planetei.
 
Este vorba despre Anthony Popa Urria, un copil de numai trei ani, de origine română, a fost desemnat cel mai inteligent de pe planetă. La această vârstă el ştie deja să numere până la 1.000 şi vorbeşte trei limbi străine.
 
La numai doi ani şi nouă luni, micuțul a fost catalogat la fel de deştept precum celebrul fizician Albert Einstein sau precum Stephen Hawking, având un IQ de 154, adică aproape perfect, notează businessmagazin.ro.
 
Anthony trăieşte în Calgary, Canada încă de la naştere şi a fost desemnat în unanimitate de Organizaţia MENSA drept cel mai inteligent copil din lume. MENSA este o organizaţie internaţională non-profit a oamenilor cu un IQ mult peste medie, membrii ei clasându-se printre primii 2% la testele de inteligenţă folosite de organizaţie.
 
Micul român știe să vorbească în italiană, spaniolă şi engleză. El i-a uimit pe mulţi profesori şi sociologi din Canada, potrivit efemeride.ro.
 
Conform Ziare.com, Felicia, bunica genialului român a observat calităţi de excepţie ale copilului încă de la vârsta de patru luni, atunci când urmărea cu atenţie sporită tot ce se petrecea în jurul său. La împlinirea vârstei de 6 luni, copilul ştia deja să recunoască toate literele alfabetului.



Sursa foto: businessmagazin.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii