Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Spitalul „Marie Curie” mai sunt internați trei copii cu sindrom hemolitic uremic

ro

05 Mar, 2016 11:56 1895 Marime text
 
Ministerul Sănătății a transmis astăzi că în prezent în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” mai sunt internați trei copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU).
 
Reprezentanții MS informează că starea de sănătate a celor trei copii este „bună”, și prezintă o „evoluție favorabilă”.
 
„Toți cei trei copii sunt internați în secția de nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate, iar doi dintre aceștia sunt supuși procedurilor de dializă peritoneală. Copiii au o stare bună de sănătate cu evoluție favorabilă”, se arată într-un comuncat transmis de Ministerul Sănătății.
 
De asemenea, MS a precizat că în această perioadă, în unitatea sanitară au primit tratament de specialitate pentru sindrom hemolitic uremic un număr de 14 copii, opt dintre aceștia fiind vindecați și externați.

Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.


Sursa foto: revista22.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii