Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Spitalul „Marie Curie” mai sunt internați patru copii cu sindrom hemolitic-uremic

ro

04 Mar, 2016 13:04 1134 Marime text
 
Ministerul Sănătății a transmis astăzi printr-un comunicat că în acest moment patru copii diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) mai sunt internați la Spitalul „Marie Curie”, unul dintre ei urmând să plece acasă în cursul zilei de astăzi.
 
„Astăzi, 4 martie, în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii 'Marie Curie' mai sunt internați 4 copii diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic (SHU). Unul dintre ei va fi externat în cursul zilei de astăzi, starea sa fiind bună. Toți cei patru copii sunt internați acum în Secția de Nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate, iar doi dintre aceștia sunt supuși procedurilor de dializă peritoneală. Copiii sunt în stare stabilă, staționară”, potrivit comunicatului.
 
Copilul care a fost externat zilele trecute și care nu mai prezintă sindrom hemolitic-uremic, rechemat în unitatea sanitară, se află sub observație medicală după ce a prezentat un episod febril. „Starea de sănătate a copilului este bună, el nu mai prezintă risc de revenire la diagnosticul SHU”, a informat Ministerul Sănătății.
 
În perioada următoare, sub coordonarea Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), echipele mixte ale DSVSA și DSP vor continua controalele până la identificarea tuturor surselor care au dus la îmbolnăvirea copiilor.
 
Ministerul Sănătății reamintește că a definitivat setul de măsuri și recomandări privind normele de igienă, cele de comportament în colectivități și educație sanitară, pe care l-a transmis Ministerului Educației pentru a fi diseminat în unitățile școlare.


Sursa foto: euractiv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii