Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. La sediul ISU s-a activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei

ro

05 Jan, 2017 21:45 1406 Marime text
La ora 21:00 s-a activat, la sediul ISU, Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Intervenţiei.
La nivelul județelor unde sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase, peste 3.400 pompieri cu peste 100 utilaje grele sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale. În completarea acestora pot fi suplimentați încă 6.800 salvatori militari.
În contextul emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a avertizărilor COD PORTOCALIU de viscol puternic și COD GALBEN de ninsori abundente, care vizează mai multe județe din țară și Capitală, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus unităților subordonate luarea măsurilor necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a unor eventuale situații de urgență.
La eventualele misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, inspectoratele pentru situații de urgență sunt pregătite să intervină cu cele 34 autovehicule șenilate cu capacitate mărită de trecere, în sprijinul acestora putând fi solicitate alte 7 astfel de mijloace ale CNAIR, în baza protocolului de colaborare încheiat între cele două instituții.
La misiunile de salvare pot fi utilizate 29 autospeciale pentru transport personal și victime multiple, 27 autofreze pentru deblocarea drumurilor, precum și autospeciale de intervenție la incendii și autospeciale SMURD.
Totodată, în județele unde, din experiența anilor trecuți, există posibilitatea producerii fenomenului de zăpor, echipaje ISU monitorizează cursurile de apă pentru identificarea și eliminarea potențialelor stări de pericol pentru comunități.
În scopul optimizării misiunilor de răspuns, la nevoie, IGSU poate disloca și alte detașamente de salvatori și utilaje specifice în sprijinul unităților din județele afectate, din cadrul inspectoratelor care nu se află sub atenționări de vreme rea.
Pentru siguranța cetățenilor, recomandăm evitarea pornirii la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcționează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip etc.). Este important să se urmărească la posturile radio/tv buletinele meteorologice și recomandările autorităților centrale și locale.
Evoluția situației din teren este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Național al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
 
UPDATE - Având în vedere avertizarea meteorologică - Cod Galben de intensificări ale vântului, ninsori şi viscol, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie şi Hidrologie, care intră în vigoare din această seară la ora 22:00 şi Cod Portocaliu, începând din noaptea de 6.01.2017 intervalul orar 02:00-18:00 de viscol puternic, rafalele ale vântului ce vor atinge 70-85 km/h., Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (C.J.C.C.I), va transmite periodic, din trei în trei ore, prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al Judeţului Constanţa, sub coordonarea Instituţiei Prefectului judeţului Constanţa, comunicate de presă referitoare la evoluţia în dinamică a situaţiei operative la nivelul judeţului Constanţa, începând cu ora 01:00.
Vocea unică pe toată acestă perioadă este asigurată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „ Dobrogea” al judeţului Constanţa, sub coordonarea Instituţiei Prefectului judeţului Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii