Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La şase ani de la catastrofă Vestul Chinei, zguduit din nou de un cutremur puternic

ro

22 Nov, 2014 13:08 1747 Marime text
Un cutremur cu magnitudine de 6 grade pe scara Richter a avut loc azi, la ora 10.55, ora României (16.55, ora locală), în provincia Sichuan din vestul Chinei. Seismul s-a produs la o adâncime de 30 de kilometri, conform portalului specializat emsc-csem.org. Cel mai apropiat oraş mare de epicentru (209 kilometri) este Chengdu, cu o populaţie de aproape patru milioane de locuitori. 

La 12 mai 2008, un cutremur devastator produs în aceeaşi regiune, Sichuan, cu o magnitudine de 7,9 grade pe scara Richter, a cauzat moartea a 69.195 de persoane și dispariția altor 18.392. Conform ro.wikipedia.org, cercetătorii chinezi ai Institutului de Geologie din Sichuan consideră că presiunea exercitată asupra unei zone seismice de apa comasată în rezervorul barajului Zipingpu din sud-vestul provinciei Sichuan ar putea fi cauza dezastrului de atunci.
 
Rezervorul Zipingpu a fost construit chiar deasupra unei regiuni cu mare potențial seismic, deci este foarte probabil că el să fi avut un impact puternic asupra acestei falii, declara atunci Fân Xiao, inginer-șef al Biroului Public de Geologie și Minerale din Sichuan.

Sursa: emsc-csem.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii