Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La noapte se dau "Oscar"-urile

ro

22 Feb, 2015 20:27 1815 Marime text
Digi24 și Digi Film transmit în această noapte, de la ora 1:45, în direct de la Dolby Theatre, Los Angeles, cea de-a 87-a ediție a premiilor Academiei americane de Film.
 
Numele de „Oscar” nu a fost adoptat oficial de Academie până în 1939, dar era cunoscut încă din 1934, când jurnalistul de la Hollywood, Sidney Skolsky, îl folosea în materiale referindu-se la momentul în care Katharine Hepburn a câştigat pentru prima dată premiul pentru cea mai bună actriţă, scrie digi24.ro.
 
Locul de desfășurare a ceremoniei este Dolby Theatre (fostul Kodak Theatre), la Hollywood, Los Angeles. Este locul în care are loc gala decernării premiilor Oscar începand cu anul 2002. Sala are o capacitate de 3.400 de locuri.
 
Gazda premiilor Oscar este anul acesta, pentru prima dată, Neil Patrick Harris, starul sitcom-ului american "How I Met Your Mother" ("Cum am cunoscut-o pe mama voastră"), o comedie care a rulat pe canalul american SBS între 19 septembrie 2005 şi 31 martie 2014. În trecut, el a mai prezentat gala de decernare a premiilor Emmy.
 
Audiența estimată a ceremoniei de decernare a premiilor Oscar este de 700 de milioane de oameni, din peste 225 de țări, potrivit BBC.
 
În 2014, audienţa a fost de 43,7 milioane numai în Statele Unite, fiind cea mai mare din ultimii 10 ani.
 
Spre comparație, în 1953, când a fost prima ediție televizată a Oscarurilor, 34 de milioane de oameni au urmărit ceremonia.
 
Prima ediţie a premiilor a avut loc în 1929, la doi ani după înfiinţarea Academiei de Film americane – The Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Desigur, prima ediţie televizată, cea din 1953, a fost alb-negru, iar în 1966 a fost prima ediţie televizată color. Gala a început să fie televizată la nivel internațional din 1969.
 
În ceea ce privește statueta care se oferă drept premiu, ea valorează 400 de dolari, cântăreşte 3,85 kg și are o înălțime de 34,29 centimetri.
 
De la prima ediție, din 1929, și până acum au fost decernate 2.947 de statuete. Pentru anul acesta au fost create 50 de statuete.
 
Design-ul original a fost creat de directorul artistic al MGM, Cedric Gibbons, care a prezentat Academiei statueta unui cavaler care stătea pe o rolă de film ţinând în mâini sabia unui cruciat. Academia l-a desemnat pe sculptorul George Stanley să creeze statueta în trei dimensiuni.
 
Prima statuetă a fost prezentată la banchetul organizat cu ocazia primei ediții a decernării premiilor Oscar, la 16 mai 1929.
 
Sunt 6.124 de membri care votează câştigătorii. Discursurile de acceptare a premiilor nu trebuie să depăşească 45 de secunde.
 
Categorii. Sunt 24 de categorii – cu excepţia celor pentru întreaga carieră, dar pot exista mai mulţi câştigători în cadrul unei singure categorii, ceea ce face imposibilă estimarea numărului de trofee care vor fi înmânate câştigătorilor; surplusul de statuete rămâne în custodia Academiei, până la ediţia din anul următor.
 
Printre personalităţile care au fost anunţate ca prezentatori ai diverselor categorii se numără:
 
Jennifer Aniston, Chris Pratt, Naomi Watts, Ben Affleck, Sienna Miller, Chiwetel Ejiofor, Chris Evans, Dakota Johnson, Jennifer Lopez, Chlo Grace Moretz, Eddie Murphy, Margot Robbie, Viola Davis, David Oyelowo, Octavia Spencer, Shirley MacLaine, Jessica Chastain, John Travolta, Kerry Washington, Josh Hutcherson, Scarlett Johansson, Kevin Hart, Miles Teller, Zoe Saldana şi Chris Pine.
 
De asemenea, dintre nominalizaţii de anul acesta, vor prezenta premii Marion Cotillard, Benedict Cumberbatch, Meryl Streep, Oprah Winfrey (ca unul dintre producătorii peliculei Selma) şi Reese Witherspoon.
 
Dintre câştigătorii din 2014, vor prezenta: Cate Blanchett (Blue Jasmine), Lupita Nyong'o (12 Years a Slave), Matthew McConaughey şi Jared Leto (Dallas Buyer's Club).

Sursa: digi24.ro
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii