Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Kogălniceanu, şase consilieri au lipsit de la ceremonia de validare pe funcţie! A fost desemnat viceprimarul, iar primarul a depus jurământul

ro

24 Jun, 2016 15:37 8686 Marime text
În localitatea Mihail Kogălniceanu a fost constituit, în condiţiile legii, noul Consiliu Local. La eveniment este prezent din partea Prefecturii Constanţa subprefectul Levent Accoium, care s-a încurcat şi a spus că se afla la Mihai Viteazu. Este prezentă şi judecătoarea Andreea-Ileana Vijloi, care urmăreşte lucrările şedinţei solemne de constituire a Consiliului Local.

Lipsesc şase consilieri de la eveniment, nemotivat. Deoarece sunt prezenţi 11 aleşi locali înseamnă că şedinţa este legal constituită.
 

„Poate le este teamă să pună mâna pe Biblie şi să spună că vor lucra pentru binele localităţii. Eu nu pot decât să vă mulţumesc în numele meu şi al colegilor că sunteţi alături de noi. Îmi pare rău de cei care au acordat încrederea lor şi au fost din nou păcăliţi de aceste şase ersoane. Este vorba de Valer Iosif Mureşan şi Nicuşor Ianca, care astăzi şi-au dat demisia şi nu au vrut să facă parte din acest Consiliu Local. Aşa cum am promis, în prima şedinţă a Consiliului Local, care va fi în următoarele zece zile, vom da locuinţele ANL, care sunt alocate de un an şi vom da loturile de teren pentru tineri”, a declarat Ancuţa Belu, primarul localităţii.

 
Oamenii din sală reacţionează. Ei spun că nu vor ca cei absenţi să fie validaţi din moment ce nu au avut curajul să vină şi să pună mâna pe Biblie.

Bursuc Lăcrămioara Emilia, Bogza Mihai Ovidiu, Caiali Demiren, Panaite Toader, Pandrea Daniel Ionuţ, Petre Florentina, Puiu Constantin, Rusu Marcian, Sandu Adrian, Şapte Elisabeta, Tulea Alexandru. S-au validat 11 din cei 17 consilieri, iar şase sunt absenţi. Cei şase consilieri care nu au fost validaţi, vor fi supuşi spre validare în următoarea şedinţă de consiliu local.
Cei şase sunt de la ALDE: Ghiţă Ion, Paraschiv Vasilica, Poliac Cătălin, Scupra Ion, Seichhamed Umiran şi Păunescu Ecaterina. Au demisionat deja Valer Iosif Mureşan şi Nicuşor Ianca. Pentru următoarele trei luni, preşedinte de şedinţă va fi Floriana Petre.

Ancuţa Belu a depus jurământul în calitate de primar al comunei Mihail Kogălniceanu. A urmat validarea liberalului Pandrea Daniel ca viceprimar al comunei. De altfel, el a fost singura propunere pentru această funcţie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii