Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La început de iulie, au fost localizate peste 500 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen

ro

10 Jul, 2016 23:00 1336 Marime text
În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 1 – 8 iulie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 528 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen). Poliţiştii români au pus în aplicare 25 de mandate europene de arestare, au depistat 217 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 22 de persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 91 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate 13 plăcuţe de înmatriculare, 4 certificate de înmatriculare și 37 de documente.
 
Totodată, 175 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Dintre acestea, 30 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 9 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 6 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Partenerii din statele membre au identificat 19 autovehicule și 7 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii