Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La început de an şcolar, un nou proiect internaţional la Liceul Teoretic George Călinescu

ro

10 Sep, 2013 18:20 2113 Marime text
Liceul Teoretic G.Călinescu Constanţa este câştigătorul proiectului multilateral Comenius Trigger teachers and learners by including new skills and internationalisation in the educational programme for secondary education cu finanţare nerambursabilă din partea Comisiei Europene.

În lista celor 34 de proiecte aprobate de EACEA în 2013 - ceea ce reprezintă un procent de doar 12% de proiecte acceptate la nivel european - proiectul TRIGGER se află pe locul al treilea. Partenerii liceului sunt Universitea Julius Maximilians din Würzburg, Germania (înfiinţată în 1402) şi trei licee din Olanda, Spania şi Norvegia.

Potrivit Eurobarometrului care măsoară mobilitatea tinerilor din Uniunea Europeană publicat la Bruxelles în mai 2011, doar 3% dintre tineri şi-au schimbat locul de muncă într-o altă ţară, în timp ce statisticile arată că 53% dintre absolvenţi optează pentru un loc de muncă într-un alt stat european. Având ca punct de plecare aceste date, TRIGGER îşi propune includerea în programele educaţionale a unor deprinderi cheie, care să îi ajute pe elevi să devină membri activi ai Uniunii Europene.

În cadrul proiectului se vor realiza o broşură, tradusă în şase limbi, cu activităţi pentru profesoriş şi un site web de pe care vor putea fi descărcate materialele realizate de elevi şi profesori, traduse şi ele în şase limbi. Proiectul prevede organizarea unui seminar internaţional şi a două cursuri de formare pentru profesori, în patru dintre ţările participante.

“Proiectul are în vedere stimularea flexibilităţii şi adaptabilităţii tinerilor, sporirea capacităţii lor de comunicare, creşterea curiozităţii, a interesului pentru mediul înconjurător, şi nu în ultimul rând, încurajarea lucrului în echipă” , a declarat directorul Liceului Teoretic G. Călinescu  Constanţa, prof. Elena Crăcea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii