Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Cotroceni, au depus astăzi jurământul trei noi judecători ai Curții Constituționale

ro

13 Jul, 2016 11:58 2114 Marime text
La Palatul Cotroceni a avut loc, în urmă cu puțin timp ceremonia de depunere a jurământului în fața președintelui Klaus Iohannis de către cei trei noi judecători ai Curții Constituționale – Livia Stanciu, Attila Varga și Marian Enache.
 
Livia Stanciu, fosta președintă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, a fost numită pe 9 iunie, prin decret prezidențial, de către Klaus Iohannis, judecător la Curtea Constituțională pentru un mandat complet de nouă ani. Ea îl înlocuiește pe Augustin Zegrean, numit în 2007 de către președintele de atunci, Traian Băsescu. Attila Varga, fost deputat UDMR, a fost numit judecător CCR pentru următorii nouă ani de către Camera Deputaților, la propunerea UDMR și cu votul PSD. El îl înlocuiește pe judecătorul Tudorel Toader, numit în 2007 de Camera Deputaților, la propunerea PNL.
 
Cel de-al treilea judecător care vine la Curtea Constituțională este fostul deputat UNPR Marian Enache, numit din partea Senatului, cu voturile PSD și UDMR. El îl înlocuiește pe Valentin Zoltan Puskas, numit în 2007 tot de Senat, la propunerea UDMR. Numirea lui Enache a fost contestată la CCR de senatorii liberali pe motiv că nu a fost susținut la vedere de niciun grup parlamentar, dar Curtea a respins sesizarea acestora pe 29 iunie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii