Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanţa, au fost confiscate şi retrase de la vânzare produse alimentare de aproape 135.000 de lei

ro

14 Nov, 2016 14:37 1427 Marime text
Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 7 - 11 noiembrie a.c. s-au materializat prin verificări la 88 obiective: 2 cantine, o unitate tip catering, o unitate tip bufet, un snack bar, 16 super/hipermarket-uri, 11 laboratoare cofetărie/patiserie, o unitate tăiere, 5 centre prelucrare lapte, 2 unităţi procesare lapte, 10 depozite alimentare, 8 magazine alimentare, o unitate procesare carne, o carmangerie, o măcelărie, 6 pescării, un transportator animale vii, 5 exploataţii nonprofesionale, 5 unităţi fabricare pâine şi specialităţi, 2 depozite seminţe consum, o unitate prelucrare şi conservare fructe şi legume, o unitate de morărit, 2 depozite legume fructe, 6 depozite de destinaţie.

În urma controalelor, s-au constatat neconformităţi cu privire la înstrăinarea animalelor fără documente sanitare veterinare.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 600 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 8.229 kg, lapte şi lactate – 2.226 kg, peşte şi produse din peşte – 2.267 kg, ouă – 237 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 133.899 lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii