Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:40 18 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

La bacalaureat se va da examen doar la o limba straina

ro

06 May, 2010 23:23 762 Marime text

Deputaţii din Comisia de învăţământ au decis, azi, ca absolvenţii claselor a XII-a să susţină, în cadrul bacalaureatului, examen la o singură limbă străină, modificând astfel proiectul educaţiei elaborat de Guvern, care introducea probe la două limbi străine.

Comisia de învăţământ a adoptat un amendament al deputatului PNL Adriana Săftoiu, la articolul 66, alineatul 4, litera C din proiectul Legii educaţiei, potrivit căruia"examenul naţional de bacalaureat constă în susţinerea unei probe de evaluare a competenţei lingvistice la o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal".

Săftoiu şi-a motivat amendamentul arătând că, prin păstrarea a două probe la limbile străine, elevii ar fi supuşi unui număr foarte mare de examene- 7 la bacalaureat, la care s-ar adăugat 3 probe pentru admiterea la facultate. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a susţinut varianta Guvernului."Dacă înainte, cunoaşterea a două limbi străine era un avantaj, acum necunoaşterea a două limbi străine este un dezavantaj", a spus ministrul.

Sursa: newsin.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii