Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:43 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Ambasada Belgiei la București au fost aprinse lumânări şi au fost depuse flori, alături de mesaje de compasiune

ro

24 Mar, 2016 19:20 1658 Marime text
Zeci, poate sute, de oameni s-au dus astăzi la Ambasada Belgiei din București pentru a semna într-o carte de condoleanțe. Au fost prezente și oficialități, politicieni sau ambasadori străini acreditați la București, cum ar fi șefii de misiuni diplomatice ai Germaniei, Spaniei, Japoniei, Greciei, Bosniei, Serbiei, Ciprului, Poloniei, Turciei, Cubei. Oamenii au aprins lumânări, au depus flori, au scris bilețele de solidaritate cu poporul belgian greu încercat în urma atentatelor ce au curmat atâtea vieți.
 
Primul care a venit să semneze în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Belgiei a fost ambasadorul Franței, Francois Saint-Paul, care, după ce și-a transmis mesajul de solidaritate, a ținut și un moment de reculegere.
 
Și politicienii români și-au exprimat solidaritatea cu poporul belgian. Au semnat în cartea de condoleanțe președintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloș, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, fostul președinte Ion Iliescu, senatorii Mircea Geoană și Gabriela Firea, ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, precum și principesa Margareta, Custodele Coroanei.
 

"Acest atentat sau această serie de atentate de la Bruxelles s-a petrecut într-o zi foarte neagră nu doar pentru Belgia, cu toate că Belgia este cea mai lovită, pentru întreaga Uniune Europeană și sunt foarte convins că putem să combatem acest flagel al atentatelor doar dacă toate țările lucrează împreună și cuvintele care îmi vin în minte când mă gândesc la ce ar trebui făcut sunt: solidaritate, calm și unitate. Fără să lucrăm împreună nu vom putea să rezolvăm aceste probleme, iar, dacă reușim să ne adunăm să avem o politică comună, atunci cu siguranță se vor arăta și soluțiile", a afirmat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

 
Premierul Cioloș a spus că soluția în astfel de situații este întărirea cooperării între statele membre ale UE.
 
În România, în semn de solidaritate cu toți cei care și-au pierdut rudele sau prietenii în atentatele de Bruxelles, astăzi a fost declarată zi de doliu național, iar la Ambasada Belgiei la București este deschisă, astăzi și mâine, o carte de condoleanțe.


Sursa foto: jurnalul.ro, radiocraiova
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii