Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La alegerile din 2012 vom vota în aceleaşi colegii parlamentare

ro

17 Feb, 2012 16:53 946 Marime text

Pentru că recensământul populaţiei s-a făcut prea târziu, iar rezultatele oficiale nu sunt gata nici acum, anul acesta vom vota în aceleași colegii uninominale ca și în 2008. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a actualizat delimitarea colegiilor uninominale pentru alegerile parlamentare, iar limitele acestora nu au fost modificate.

"Actualizarea curentă a colegiilor uninominale nu a avut în vedere modificarea limitelor acestora, ci numai includerea, acolo unde a fost cazul, a elementelor redenumite, a celor omise sau nou-înfiinţate", se arată într-un comunicat transmis de AEP.

Autoritatea a trimis la Monitorul Oficial spre publicare hotărârea pentru aprobarea actualizării delimitării colegiilor uninominale pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului.

Potrivit vicepreșdintelui AEP, Marian Muhuleţ, redesenarea colegiilor uninominale nu se mai poate face anul acesta decât dacă se va modifica legea 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor și Senatului, care prevede că acest lucru se poate face cu cel puţin 12 luni înainte.



Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/votam-in-aceleasi-colegii-uninominale-966864.html

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii