Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

L-a condamnat la închisoare, după care i s-a alăturat după gratii pentru a-l susține moral!

ro

23 Apr, 2016 14:18 1118 Marime text
 
În timpul celor patru misiuni efectuate în Afganistan, de-a lungul unei cariere de aproape două decenii în Armata SUA, sergentul Joseph Serna, fost soldat al Forţelor Speciale, a fost aproape să moară de trei ori: o dată de o bombă plasată pe marginea drumului şi o dată când un atacator sinucigaş s-a aruncat în aer.
 
În timpul misiunii din 2008, Serna şi alţi trei soldaţi se deplasau într-o maşină pe un drum neasfaltat îngust din Kandahar când maşină s-a răsturnat într-un canal cu apă. Serna a fost singurul supravieţuitor, iar unul dintre camarazii săi şi-a pierdut viaţă salvându-l.
 
Pentru activitatea să în Afganistan, Serna a primit trei medalii Purple Heart, precum şi alte onoruri militare. Serna a intrat, la solicitarea instanţei, într-un program de tratament pentru veterani, apărând de 25 de ori în faţă judecătorului Lou Olivera pentru a i se verifică procesul de recuperare.
 
Într-o astfel de înfăţişare, veteranul a recunoscut că a minţit în legătură cu un test recent de urină. Practic, fostul soldat al Forţelor Speciale a recunoscut că a condus sub influenţa alcoolului.  Drept răspuns, judecătorul american Olivera l-a condamnat la o zi de detenţie.
 
Fiind conştient că veteranul suferă de stres post-traumatic, judecătorul i s-a alăturat după gratii după condamnare pentru a-i ţine companie, relatează Washington Post, citat de hotnews.ro.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii