Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:42 21 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kovesi acuză Antena 3 de dezinformare. „Concluziile vehiculate sunt scoase din context şi răstălmăcite”

ro

19 Feb, 2016 15:58 891 Marime text
 
Ieri, la emisiunea „Sinteza zilei” transmisă de postul de televiziune Antena 3, s-au formulat o serie de afirmaţii referitoare la punerea în executare, de către organele fiscale, a unei hotărâri judecătoreşti definitive,  afirmații reduse la concluziile potrivit cărora ,,Kovesi dă dreptate Antena 3” şi „Şefa DNA recunoaşte că Antena 3 nu trebuie evacuată”, titluri care au apărut persistent pe ecran, pe parcursul emisiunii.
 
În acest context, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită punctul de vedere al doamnei Laura Codruţa Kovesi,  procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. „Cu referire la această împrejurare, procurorul șef al DNA nu a exprimat nici un punct de vedere privind modalitatea în care organele fiscale pun în executare o decizie judecătorească definitivă.
 
Dimpotrivă, procurorul șef Laura Codruța Kovesi reafirmă cu fermitate principiul potrivit căruia orice hotărâre judecătorească definitivă trebuie executată fără discuții şi subliniază că acesta este un principiu de bază al statului de drept, care consacră separația și echilibrul puterilor în stat, fiind clar stipulat în Constituția României.
 
Cu referire la afirmațiile anterior menționate, doamna Laura Codruţa Kovesi aduce la cunoștința opiniei publice că postul de televiziune Antena 3 nu i-a cerut nici un punct de vedere pe acest subiect.
Concluziile vehiculate în emisiunea Sinteza zilei din data de 18 februarie 2016 sunt neadevărate şi se bazează pe o serie de afirmaţii făcute în anul 2014, scoase din context şi răstălmăcite cu scopul vădit de a induce în eroare opinia publică.
 
Având în vedere că în emisiunea menţionată, realizatorul/moderatorul a acreditat ideea că procurorul şef al DNA, ca reprezentant al sistemului judiciar, este părtinitor în raport cu punerea în executare, de către organele fiscale, a respectivei hotărâri judecătoreşti definitive, doamna Laura Codruţa Kovesi a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii să constate dacă neadevărurile difuzate sunt de natură să afecteze negativ şi nejustificat opinia publică, în sensul de pune la îndoială autoritatea şi imparţialitatea autorităţii judiciare”, este punctul de vedere complet.

Ti-a placut articolul?

Comentarii