Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klemm - Mi s-a cerut să mă concentrez suplimentar asupra dimensiunii economice a parteneriatului cu România

ro

14 Apr, 2016 16:46 1338 Marime text
 
Astăzi, într-o vizită în judeţul Prahova, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, menţionat că i s-a cerut să se concentreze mai mult asupra dimensiunii economice a parteneriatului cu România.


„De când am venit în România ca ambasador al Statelor Unite, preşedintele Iohannis, prim-ministrul Cioloş, (...) mai mulţi dintre liderii României mi-au cerut să concentrez energie suplimentară asupra dimensiunii economice a parteneriatului nostru, pentru a încuraja şi a creşte fluxul schimburilor de bunuri şi servicii dintre cele două ţări, pentru a încuraja şi a creşte investiţiile americane în România. M-am angajat în faţa preşedintelui, a prim-ministrului să fac aceasta, dar, cu toate puterile pe care un ambasador american le are, eu nu pot instrui o companie americană să investească în România, cu atât mai puţin o companie ca Federal Mogul care are acţionari foarte hotărâţi", a spus Klemm, potrivit Agerpres, astăzi.


În acest context, Ambasadorul SUA a menţionat că poate doar să le atragă atenţia investitorilor asupra condiţiilor pe care România le oferă pentru mediul investiţional. Acesta a arătat că investiţia celor de la Federal Mogul reprezintă un exemplu bun care arată că România are potenţial.

Acesta l-a felicitat pe Dacian Cioloş, pentru anunţul său privind o reformă care va face administraţia publică a României mai transparentă, mai profesionistă şi mai puţin politizată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii