Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, umilit de americani (video)

ro

26 Sep, 2015 20:03 2663 Marime text
Președintele Klaus Iohannis a fost umilit la o întâlnire de la New York cu oameni de afaceri americani de către fostul ambasador american la București, Mark H. Gitenstein. Momentul a fost consemnat pe înregistrarea pe YouTube publicată de Administrația Prezidențială.
 
Este vorba de o întâlnire pe care Iohannis a avut-o în metropola americană cu investitori de pe Wall Street, potrivit obiectiv.info. Primul care i-a fost prezentat președintelui României a fost fostul ambasador american la București, care stătea cu mâinile în buzunare. Acesta i-a întins o mână lui Iohannis, însă pe cealaltă a ținut-o în buzunar. După ce l-a salutat pe şeful statului român, Gitenstein și-a băgat, din nou, ambele mâini în buzunarele de la pantaloni.
 
În limbaj diplomatic, gestul făcut reprezintă o jignire față de un interlocutor, cu atât mai mult față de președintele unei țări. Având pregătire diplomatică, gestul este şi mai grav. Specialiști în protocolul diplomatic au explicat pentru Flux 24 că un astfel de gest înseamnă o desconsiderare, de fapt o umilire a șefului statului român.
 
Sursa foto + video: YouTube

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii