Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis Trebuie să fim vigilenți și să prevenim acțiunile și inițiativele radicale, utopice și extremiste

ro

23 Aug, 2015 17:22 1018 Marime text
Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, astăzi, cu prilejul Zilei comemorării victimelor fascismului și comunismului, în care subliniază că acțiunile și inițiativele radicale, utopice și extremiste trebuie prevenite, inclusiv cele de pe scena politică, notează Agerpres.

„Ziua comemorării victimelor fascismului și comunismului reprezintă un prilej de amintire și compasiune, dar și o ocazie de a privi cu încredere către un viitor în care disprețul față de viața și libertatea persoanei nu va mai rămâne vreodată nepedepsit. Totodată, acest moment ne obligă la condamnarea categorică și neechivocă a Pactului Ribbentrop-Molotov și mai ales a consecințelor sale nefaste pentru trecutul țării noastre", afirmă Iohannis, în mesaj, potrivit Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis punctează că semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov la 23 august 1939 reprezintă un „moment tragic pentru națiunea română și o bornă cinică în istoria secolului XX". Potrivit președintelui Iohannis, „garantarea unui viitor democratic al națiunii române depinde însă și de felul în care demonstrăm zi de zi că știm să apărăm libertatea, drepturile omului și valorile europene".

„În continuare, trebuie să fim vigilenți și să prevenim acțiunile și inițiativele radicale, utopice și extremiste, inclusiv de pe scena politică, care reprezintă atacuri la statul de drept și la democrație", conchide șeful statului.

Sursa foto: antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii