Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis prezent pe şantierul Ansamblului Monumentului Unităţii Naţionale de la Alba Iulia

ro

10 Sep, 2018 14:40 1095 Marime text
Luni, preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, şantierul Ansamblului Monumentului Unităţii Naţionale din Parcul Unirii din Alba Iulia, prilej cu care s-a arătat interesat dacă lucrările vor fi finalizate până la 1 Decembrie, conform AGERPRES.

Şeful statului, care a participat la festivitatea de deschidere a anului şcolar 2018-2019 la Colegiul "Horea, Cloşca şi Crişan" şi unde, ulterior ceremoniei, a avut o întâlnire, la care presa nu a avut acces, cu cadrele didactice, a vizitat apoi şi Parcul Unirii, situat în apropiere. Aici, şefului statului i-a întrebat, potrivit primarului Mircea Hava, pe reprezentanţii constructorilor şi pe sculptorul Mihai Buculei dacă vor finaliza lucrările până la 1 Decembrie la Ansamblul Monumentului Unităţii Naţionale.

"Toată lumea a spus 'da, terminăm până la 1 Decembrie'," a declarat presei, care nu a avut acces pe şantier, primarul din Alba

Întrebat dacă l-a invitat pe şeful statului la inaugurarea Ansamblului şi la festivităţile de Ziua Naţională de la Alba Iulia, primarul Mircea Hava a răspuns afirmativ.

În ceea ce priveşte faptul că lucrările la monument şi de reamenajare a parcului au început doar în această vară, Mircea Hava a reproşat guvernelor trecute, inclusiv celor conduse de Dacian Cioloş şi Victor Ponta, că nu au adoptat o hotărâre de guvern în acest sens şi că nu au alocat astfel fondurile necesare.




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii