Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis prezent la ONU „Conflictele din regiunea Mării Negre, o ameninţare serioasă” (galerie foto)

ro

21 Sep, 2017 11:55 1111 Marime text
Preşedintele României, Klaus Iohannis, este prezent la cea de-a 72-a Sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

În discursul său de deschidere, Klaus Iohannis a vorbit despre cooperarea internaţională pentru rezolvarea provocărilor cu care se confruntă lumea, despre ameninţările teroriste dar şi despre inducerea fricii în discursurile publice. Președintele a punctat în discursul său educaţia de calitate, ca mijloc de combatere a radicalilor.

Potrivit Digi24, preşedintele român a făcut un apel la toleranţă şi cooperare internaţională, în contextul provocărilor terorismului şi extremismului. De asemenea, a spus că educaţia de calitate este necesară pentru combarea ideologiilor radicale, mai ales în rândul tinerilor.

„Tensiunile asupra identității culturale și credinței sunt în creștere chiar și în cadrul societăților în mod tradițional deschise și tolerante. Atentatele teroriste adâncesc sentimentul de insecuritate. Este evident că nicio altă cale nu este mai potrivită decât multilateralismul în identificarea unor soluții viabile pentru actualele provocări la nivel mondial.”, a punctat preşedintele României.


De asemenea, Klaus Iohannis a vorbit despre conflictele şi tensiunile din jurul Mării Negre.


„Conflictele prelungite din regiunea Mării Negre rămân o amenințare serioasă. Suntem încă martori ai unor acțiuni întreprinse în detrimentul principiilor și normelor dreptului internațional. Proliferarea conflictelor prelungite în vecinătatea noastră a îngreunat cooperarea regională și a adus încrederea reciprocă la unele dintre cele mai scăzute niveluri istorice. De aceea, comunitatea internațională ar trebui să sprijine în mod activ cooperarea regională, să stimuleze măsuri de consolidare a încrederii și să abordeze aceste conflicte în mod decisiv.”


La New York, preşedintele român s-a întâlnit din nou cu Donald Trump, pentru a patra oară în cinci luni. Klaus şi Carmen Iohannis au participat la recepţia oferită de preşedintele Statelor Unite pentru şefii delegaţiilor prezenţi la lucrările Adunării Generale a ONU, relatează Digi24.


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii