Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis o critică pe Ecaterina Andronescu „Un ministru care tot vorbeşte despre digitalizare dar încă sunt sute de mii de copii care învaţă în şcoli nesigure”

ro

11 May, 2019 15:37 1488 Marime text
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a criticat-o sâmbătă, în discursul susţinut la evenimentul Forumul Educaţiei de la Iaşi, pe ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pentru că vorbeşte despre digitalizarea sistemului de învăţământ din România, în timp ce sute de mii de elevi învaţă în şcoli insalubre şi nesigure, relatează Agerpres.

El a declarat că lipsa investiţiilor în şcoli poate face ca tragedii precum cea din luna aprilie din judeţul Iaşi, când un copil a murit după ce a căzut în fosa septică, să se repete.

"Este un ministru care tot umblă prin toată ţara şi tot vorbeşte despre tablete, digitalizare, dar încă sunt sute de mii de copii care învaţă în şcoli nesigure şi insalubre şi putem să ne aşteptăm ca tragediile din ultima vreme să se repete, iar responsabilitatea pentru ca niciun copil să nu mai sfârşească trafic într-o fosă septică este a noastră a tuturor, decidenţi centrali, locali, directori de şcoală, profesori, părinţi. Chiar şi Ministerul Educaţiei are o răspundere", a afirmat preşedintele Iohannis.


Şeful statului a făcut trimitere la cazul unui copil în vârstă de trei ani şi jumătate care a murit în cursul lunii trecute, după ce a căzut în fosa septică din spatele şcolii din localitatea Buda din judeţul Iaşi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii