Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis ”Marea Unire, ca realizare cardinală a românilor nu ar fi fost posibilă fără prima unire din 1859”

ro

24 Jan, 2019 11:33 1374 Marime text
Klaus Iohannis a ținut un discurs la Patriarhia Română, de Ziua Unirii Principatelor Unite, informează antena3.ro.

Președintele susține că momentul istoric 1859 a fost posibil așadar pentru că elitele acelei perioade și-au stabilit ținte înalte, care să corespindă năzuințelor oamenilor. 

”Marea Unire, ca realizare cardinală a românilor nu ar fi fost posibilă fără prima unir din 1859. De fiecare dată de 24 ianuarie ne gândim la moștenirea atât de importantă pe care ne-a lăsat-o Cuza. Dacă ne dorim ca România să continue să progreseze și să se dezvolte trebuie să învățăm din trecut în beneficiul generațiilor de azi și al moștenirii pe care suntem datori să o lăsăm și noi generațiilor viitoare.

Momentul istoric 1859 a fost posibil așadar pentru că elitele acelei perioade și-au stabilit ținte înalte, care să corespindă năzuințelor oamenilor. Iar pentru atingerea acestor obiective naționale au întărit legea, nu au slăbit-o. Au construit instituții, nu au încurajat abuzul de putere.

Când celebrăm Prima Unire să avem în minte și abnegația cu care s-a purtat lupta pentru consolidarea unor autorități și instituții publice puternice și funcționale”, a declarat Klaus Iohannis.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii