Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis Laserul de la Măgurele este un proiect extraordinar de ambițios

ro

19 Feb, 2015 14:47 899 Marime text
În decursul zilei de azi, Klaus Iohannis a declarat că proiectul științific privind laserul de la Măgurele va pune România foarte sus pe harta țărilor în care se realizează cercetare fundamentală, adăugând că pentru problemele logistice în construcția acestuia se vor găsi soluții adecvate, informează Agerpres.
 
„Am avut ocazia să vizitez astăzi Institutul de la Măgurele și să văd unde se pregătește cel mai mare proiect științific din regiune. Este vorba de facilitatea cu laser de foarte mare putere și aplicații în fizică nucleară, un proiect extraordinar de ambițios care cu siguranță va pune România foarte sus pe harta țărilor unde se face cercetare fundamentală. Acest lucru mi se pare extraordinar de important și trebuie să recunosc că se îmbină foarte fericit cu conceptul meu despre educație în România, care după propunerea mea va produce specialiști de foarte înaltă calificare, exact lucrul care se va întâmpla și aici”, a afirmat Iohannis, citat de Agerpres.
 
Preşedintele României a susținut că acest proiect reprezintă un pas pentru ca cercetătorii plecați în străinătate să se întoarcă în ţară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii