Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, invitat să facă o vizită românilor din Italia

ro

14 Feb, 2015 12:46 1283 Marime text
Şeful statului, Klaus Iohannis, a primit o invitație din partea unui sibian stabilit în Italia, ales consilier local în Villafranca di Verona, de a vizita comunitatea românească din această zonă. Mai mult, sibianul Cătălin Mustățea intenționează să facă toate demersurile necesare pentru deschiderea unui consulat în acest oraș, scrie Ora de Sibiu, citată de România TV.

Președintele României, Klaus Iohannis, este așteptat în mijlocul comunității românești din Villafranca di Verona, în urma unei corespondențe între primarul localităţii italiene şi şeful statului. Klaus Iohannis a fost felicitat de către primarul italian şi de unul dintre consilierii locali din Villafranca di Verona, sibianul Cătălin Mustăţea, pentru câştigarea alegerilor. Totodată, cei doi oficiali ai orașului italian i-au adresat o invitație președintelui Iohannis să se întâlnească cu românii de acolo.

În urmă cu câteva săptămâni, șeful statului a răspuns scrisorii de felicitare adresate prin intermediul unuia dintre consilierii prezidențiali. „În ceea ce privește perspectiva efectuării unei vizite oficiale în Italia și, de asemenea, vizitarea comunității dumneavoastră de către Președintele României, vă transmitem faptul că acest lucru ar putea fi analizat, în perspectiva organizării unei astfel de vizite, dar cu respectarea limitarilor impuse de agenda bilaterală și de timpul pe care îl avem la dispoziție”, se arată în scrisoarea trimisă de către cabinetul președintelui României primarului Marco Faciolli.


Sursa: România TV

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii